Notre-Damen katedraalin jälleenrakentamisessa käytettiin PEFC-sertifioitua massiivitammea

PEFC-projektisertifikaatti myönnettiin Notre-Damen katedraalin kattorakenteiden uudelleenrakentamiselle. 

Notre-Damen katedraalin jälleenrakentamisessa käytettiin PEFC-sertifioitua massiivitammea

25. huhtikuuta 2024 PEFC-uutiset

PEFC-projektisertifikaatti myönnettiin Notre-Damen katedraalin kattorakenteiden uudelleenrakentamiselle. Huhtikuun 2019 tulipalossa tuhoutuneet osat rakennettiin identtisesti uudelleen käyttäen samoja tekniikoita ja materiaaleja kuin alkuperäisisessä katossa; massiivitammea.

PEFC:n projektisertifiointi voidaan myöntää sellaisille rakennusprojekteille, joissa vähintään 70 % puurakennusmateriaaleista tulee PEFC-sertifioiduista metsistä. Lisäksi PEFC:n alkuperäketjun valvonnan toteuttaminen projektisertifioinnissa varmistaa, että kaikki rakennushankkeeseen osallistuvat osapuolet ovat noudattaneet PEFC:n puutavaran valvontaperiaatteita. Tämä mahdollistaa sertifioidun puun matkan seurannan jokaisessa toimitusketjun vaiheessa.

Metsä- ja puutuoteala sitoutui vahvasti Notre-Damen jälleenrakennusprojektiin

Koko Ranskan metsä- ja puuteollisuus sitoutui toimittamaan tarvittavan puun Notre-Damen korjausprojektin mahdollistamiseksi. Projektissa on ollut mukana mm. 35 PEFC-sertifioitua sahaa ja 175 PEFC-sertifioitua metsää. Puuta hankittiin useista eri lähteistä, kuten valtion metsistä, yhteismetsistä ja yksityisiltä metsänomistajilta.

Kuvat: 

© David Bordes, Rebâtir Notre-Dame de Paris

© Patrick Zachmann, Magnum Photos

Tilaa uutiskirjeemme