Kuluttaja - etsi PEFC-merkki

Kun teet kuluttajana päätöksiä esimerkiksi puutavaran, paperin tai muun metsäpohjaisen tuotteen hankinnassa, on tärkeää ottaa huomioon puuraaka-aineen alkuperä.

Kuluttaja - etsi PEFC-merkki

PEFC-sertifiointi tarjoaa sinulle tiedon siitä, että valitsemasi tuotteen matka metsästä kaupan hyllylle tunnetaan, ja metsää on hoidettu PEFC-vaatimusten mukaisesti.

Kuva: PEFC Itävalta/ Artur Cisar-Erlach

Miksi valita PEFC-sertifioitu tuote?

  1. Kestävän metsätalouden edistäminen: PEFC-sertifiointi osoittaa, että metsiä on hoidettu ja käytetty kestävyyttä edistäen, eli metsiä hoidetaan ottaen huomioon niiden ekologinen, taloudellinen ja sosiaalinen merkitys. Valitsemalla PEFC-sertifioidun tuotteen tuet kestävyyden edistämistä ja edistät metsien monimuotoisuuden säilymistä.
  2. Luotettava jäljitettävyys: PEFC-sertifiointijärjestelmä tarjoaa luotettavan jäljitettävyyden tuotteisiin käytetyn puun alkuperälle. Sertifioidut puupohjaiset tuotteet tulevat metsistä, jotka täyttävät PEFC-vaatimukset. Jäljitettävyyden avulla voit tehdä vastuullisia valintoja ja tiedät, että puu ei ole peräisin esimerkiksi laittomista lähteistä. 
  3. Sosiaalinen vastuu: PEFC-standardiin kuuluu useita vaatimuksia koskien sosiaalista vastuuta ja työntekijöiden oikeuksia. Sertifioitu tuote on tuotettu oikeudenmukaisissa työoloissa, ja se edistää työntekijöiden hyvinvointia. Valitsemalla PEFC-sertifioituja tuotteita tuet metsätaloutta, joka edistää työntekijöiden oikeuksia, turvallisia työolosuhteita sekä työehtosopimusten mukaista palkkausta.

PEFC-merkin voit löytää vaikkapa pehmopapereista, kuten WC- ja talouspapereista. PEFC-sertifioituina on myös esimerkiksi kirjekuoria ja kopiopapereita, lehtiä, esitteitä ja kirjoja. Kodin puiset kalusteet, kuten pöydät ja tuolit voivat olla PEFC-sertifioituja, kuten myös rakennusmateriaalit – laudoista ikkunan karmeihin. Vaikka ostamasi tuote ei olisikaan puupohjainen, sen pakkaus saattaa olla. Tunnistat PEFC-sertifioidut tuotteet ja pakkausmateriaalit PEFC-merkistä.

Tilaa uutiskirjeemme