Vuoden valokuvaaja valittu lähes 8000 kuvan joukosta

19.11.2020

Vuoden 2020 PEFC-valokuvaaja valittiin lähes 8000 kuvasta, joilla osallistuttiin kansainväliseen ”Experience ForestsExperience PEFC” -valokuvakilpailuun. Kuvia lähetettiin 12 eri maasta. Voittajaksi valittiin Keril Chairil ja hänen tunnelmallinen kuvansa “Aamutoimet”, joka on kuvattu Situ Gunung -järvellä Länsi-Jaavalla, Indonesiassa. Kuva vangitsee metsäjärven maagisen ilmapiirin aikaisin aamulla.

vuoden valokuvaaja 2020

“Saimme tänä vuonna todella paljon upeita luontokuvia, joten voittajan valinta ei ollut helppoa! Mutta koko tuomaristo oli yksimielinen siitä, että Kerilin valokuva on poikkeuksellinen ”, Ben GunnebergPEFC Internationalin pääsihteeri sanoo. 

Valokuvaaja ja valokuvakilpailun tuomariston jäsen Victor Rodriguez perustelee valintaa: ”Katseenvangitsijana kuvassa on kalastajan verkon heitto sekä yhteys kalastajien ja veden välillä. Tämä kuva muistuttaa meitä siitä, että ihmiset voivat olla osa luontoa kauniilla tavalla. Kalastajia ympäröi rauhallinen ja lähes häiriötön ympäristö. Valo on todella pehmeää ja se lisää taianomaista ilmapiiriä tilanteessa, kun taas värit ilmentävät rauhallista tunnelmaa. “ 

PEFC International palkitsi jo viidennen kerran vuoden valokuvaajan. Suomesta kilpailuun lähetettiin keväällä Instagramissa lähes 2500 kuvaa. Kuvia voi tarkastella Instagramissa #luontogram2020-merkinnällä. 

Group 12 Created with Sketch.