PEFC valokuvakilpailun finalistit 2021

Vuoden PEFC-valokuvaaja valittu viidennen kerran

18.11.2021

Kansainvälisen ”Experience Forests, Experience PEFC” -valokuvakilpailun voittaja on valittu. Kilpailuun lähetettiin yhteensä noin 5000 kuvaa 11 maasta. Voittaja on Vitalii Popkov mustavalkoisella “Mies ja metsä” -kuvalla, joka on otettu Zamagora Verkhovynassa, Ukrainassa. Kuvassa mies kuljettaa metsästä puutavaraa hevosen vetämällä reellä. 

”Kuva on kuin aikaikkuna menneeseen, jonnekin 1900-luvun puoliväliin. Metsillä on voimakas, jopa maaginen vaikutus minuun ja työhöni”, Vitalii kertoo. 

“Voittokuva on upea ja ajaton”, PEFC Internationalin pääsihteeri Ben Gunneberg kommentoi. Voittajan valinnut raati perusteli valintaansa mm. voittajakuvan mustavalkoisuudella, joka saa huomion keskittymään tiukasti kohteeseen. Miehen katse kuvassa kertoo valmiudesta auttaa hevosta heti kun on tarvetta.  

PEFC International valitsi vuoden valokuvaajan jo viidennen kerran. Suomesta kilpailuun Instagramissa lähetettyjä kuvia oli yli 3000, joista kolme pääsi kansainväliseen finaaliin. ”Hienoa, että Suomesta pääsi näin monta kuvaa finaaliin: Petteri Karttusen sadunomainen talvikuva, Jari Romppaisen kutsuva usvainen auringonnousu Simojoella ja Timo Sundgrenin kuva suden ja karhun kohtaamisesta. Kansainvälinen raati kiitteli näiden kuvien korkeaa laatua ja tunnelmaa”, kertoo PEFC Suomen markkinointipäällikkö Jenni Piela. Tutustu upeisiin finalisteihin tästä

 

Group 12 Created with Sketch.