Vastuullinen pakkaaminen ruokatuoteketjussa

31.8.2018

Donator-sali, Kasarmikatu 23, Helsinki
ke 10.10.2018, klo 8.30-11.00

Ruokaketjun ja pakkaamisen asiantuntijoille suunnatussa tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja vastuullisen pakkaamisen mahdollisuuksista. Uudet teknologiat, kehittyvä biotalous, sääntely, ympäristönäkökulmat ja kiertotalous muuttavat pakkaamisen kenttää. Minkälaisia innovaatioita ja ”draivereita” ruokatuotteiden pakkaamisessa nähdään?

Tilaisuudessa kuulemme mm. mitä vastuullinen pakkaaminen on raaka-aineen, pakkausvalmistajien, kaupan ja kuluttajien näkökulmasta. Ja miten pakkausta voidaan käyttää tuotteen vetovoimaisuuden lisäämiseen  vastuullisuuden näkökulmasta sekä minkälaisia mahdollisuuksia uudet materiaalit tarjoavat pakkaamisessa. Keskustelemassa edustajat SOK:lta, Huhtamäeltä, Valiolta, Atrialta ja Metsä Boardilta.

– Designin merkitys pakkaamisessa; Minna Kantsila, Metsä Board
– Esimerkkejä ruokatuotteiden pakkaamisesta – maitotaloustuotteet, lihatuotteet;
Tanja Virtanen-Leppä, Valio ja Aaro Mäkimattila, Atria
– Jakelun ja kuluttajien näkökulmaa pakkaamiseen; Senja Forsman, SOK
– Pakkaukset ja pakkausmateriaalit – kiertotalouden toteutuminen; Maija Aho, Huhtamäki

Ilmoittautumiset osoitteeseen seminaari@pefc.fi.
HUOM! Vain muutamia paikkoja enää jäljellä!

Tervetuloa aamupalalle klo 8.30 alkaen!
Ohjelma alkaa klo 9.00.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä PEFC Suomi ja Ruokatieto ry.