Vastuullinen pakkaaminen ruokatuoteketjussa
31.8.2018
Donator-sali, Kasarmikatu 23, Helsinki
ke 10.10.2018, klo 8.30-11.00
Ruokaketjun ja pakkaamisen asiantuntijoille suunnatussa tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja vastuullisen pakkaamisen mahdollisuuksista. Uudet teknologiat, kehittyvä biotalous, sääntely, ympäristönäkökulmat ja kiertotalous muuttavat pakkaamisen kenttää. Minkälaisia innovaatioita ja ”draivereita” ruokatuotteiden pakkaamisessa nähdään?
Tilaisuudessa kuulemme mm. mitä vastuullinen pakkaaminen on raaka-aineen, pakkausvalmistajien, kaupan ja kuluttajien näkökulmasta. Ja miten pakkausta voidaan käyttää tuotteen vetovoimaisuuden lisäämiseen vastuullisuuden näkökulmasta sekä minkälaisia mahdollisuuksia uudet materiaalit tarjoavat pakkaamisessa. Keskustelemassa edustajat SOK:lta, Huhtamäeltä, Valiolta, Atrialta ja Metsä Boardilta.
– Designin merkitys pakkaamisessa; Minna Kantsila, Metsä Board
– Esimerkkejä ruokatuotteiden pakkaamisesta – maitotaloustuotteet, lihatuotteet;
Tanja Virtanen-Leppä, Valio ja Aaro Mäkimattila, Atria
– Jakelun ja kuluttajien näkökulmaa pakkaamiseen; Senja Forsman, SOK
– Pakkaukset ja pakkausmateriaalit – kiertotalouden toteutuminen; Maija Aho, Huhtamäki
Ilmoittautumiset osoitteeseen seminaari@pefc.fi.
HUOM! Tilaisuus on täynnä!
Tervetuloa aamupalalle klo 8.30 alkaen!
Ohjelma alkaa klo 9.00.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä PEFC Suomi ja Ruokatieto ry.