Työtä metsien kestävyyden eteen jo 20 vuotta!

24.1.2019

Erityisesti pien- ja yksityismetsänomistamiseen soveltuva PEFC perustettiin kesäkuussa 1999. Euroopasta lähtöisin oleva järjestelmä vakiinnutti pian asemansa maailman laajimpana metsäsertifiointijärjestelmänä ja tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta kansainvälisen PEFC-järjestön perustamisesta.

Ennen PEFC:tä metsäsertifiointi oli suunnattu lähinnä suurmetsänomistajien tarpeisiin. Tämä sulki sertifioinnin piiristä miljoonat pien-, perhe- ja yhteisömetsän omistajat – heillä ei ollut resursseja osallistua järjestelmään, joka ei vastannut heidän tarpeitaan.


PEFC:n ensimmäinen kansainvälinen yleiskokous pidettiin Pariisissa vuonna 1999.

”Se, että pienmetsänomistajille sopivaa sertifiointijärjestelmää ei oltu kehitetty, oli vakava ongelma 90-luvulla,” kuvaa kansainvälistä PEFC:tä sen perustamisesta asti luotsannut Ben Gunneberg. ”Metsänomistajien lisäksi ongelma kosketti myös yhteiskuntaa laajemmin, joka ei voinut hyötyä sertifioinnin tarjoamista eduista.”

”Perheet ja yhteisöt omistavat 25 prosenttia maailman metsistä, joten meidän kaikkien kannalta on tärkeää, että nämä metsät hoidetaan kestävällä tavalla. Jatkamme edelleen töitä sen varmistamiseksi, että voimme tarjota pääsyn PEFC-metsäsertifioinnin piiriin metsänomistajille ympäri maailman,” Gunneberg toteaa.

Muistelemme 20-vuotiasta PEFC:tä vuoden mittaan viestinnässämme. Marraskuussa juhlavuosi huipentuu PEFC-viikkoon Saksan Würzburgissa, missä pidettiin yksi PEFC:n ensimmäisistä kokouksista.

Jaa muistosi ja seuraa juhlavuotta sosiaalisessa mediassa tunnisteella #20yearsofcaring.

 

 

Group 12 Created with Sketch.