Toteuta terassisi vastuullisesta puusta

13.4.2018

Lähestyvä kevät herättää monen haaveet omasta terassista. Puupohjaiset materiaalit tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja piharakentamiseen. Puun ulkonäkö, lujuus ja työstettävyys varmistavat sen käyttökelpoisuuden eri tarkoituksiin. Terassin rakennusta suunnittelevan tarpeisiin löytyy kattavasti eri materiaaleja, siispä jokaiselle löytyy omaan käyttötarpeeseen sopiva vaihtoehto.

Laajaa terassi-, puu- ja rakennustarvikevalikoimaa tarjoava STARK on toiminnassaan sitoutunut vastuullisiin toimintatapoihin ja tarjoaa kattavan tuotevalikoiman lisäksi tietoa myös puun vastuullisesta alkuperästä: ”Valikoimastamme löytyy yli 1000 PEFC-sertifioitua tuotetta. Sertifiointi tarkoittaa, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetun metsän puuta. Nämä tuotteet on merkitty selvästi ja myyjämme ovat aina valmiita auttamaan vastuullisten vaihtoehtojen löytämisessä,” opastaa Laura Lahtinen, joka osaltaan huolehtii STARKin puun alkuperäseurannasta.  ”Olitpa sitten katsomassa puutavaraa terassiin tai laituriin, löydät meiltä kattavan valikoiman puutavaraa ja tarvikkeita,” vinkkaa Lahtinen.

Parhaillaan Messukeskuksessa käynnissä olevat Kevätmessut (12.-15.4.) esittelevät laajasti erilaisia rakentamisen ratkaisuja. Vastuullisiin terassivaihtoehtoihin voi tutustua Starkin ja PEFC Suomen osastolla 6r80.

Katso kuusi vinkkiä terassin rakentamiseen

Ennen ostoksille suuntaamista kannattaa miettiä valmiiksi seuraavat asiat:

  1. Huomioi terassille tarkoitettu maaperä. Perustukset tulee tehdä maaperän ja terassin rakenteiden mukaan. Käytä ammattilaisten neuvoja ja suunnitteluapua.
  2. Selvitä luvat ja kunnan rakennusmääräykset terassin rakentamista koskien. Kuule myös naapureita terassin suunnitteluvaiheessa.
  3. Mieti, millaiseen käyttöön terassisi tulee ja kuinka paljon haluat käyttää aikaasi sen hoitamiseen. Mieti myös terassin mahdolliset myöhemmät muutos- ja varustelutarpeet ja valitse käyttämäsi materiaalit sen mukaan.
  4. Valitse vastuullisesti hoidetuista metsistä peräisin olevaa PEFC-sertifioitua puutavaraa. Varmista sertifiointi puutavaran myyjältä.
  5. Huomioi puutavaran mahdollinen kostuminen. Suojaa rakennusmateriaalit asianmukaisesti, kun ne saapuvat tontillesi.
  6. Hoida ja huolla uutta terassiasi säännöllisesti. Silloin siitä on sinulle pidempään iloa.

 

Tutustu STARKin PEFC-kuvastoon
Lisätietoja Kevätmessuista

PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Puun alkuperän PEFC-sertifiointi tarjoaa käytännöt puuraaka-aineen alkuperän seuraamiseen ja puutuotteiden toimitusketjujen vastuullisuuden osoittamiseen metsästä kuluttajalle.

Group 12 Created with Sketch.