Timberwisen parketeissa puun alkuperällä on merkitystä 

17.6.2022

Parketti on suomalaisten kotien ajaton suosikkimateriaali ja sopivaa valitessa voi tehdä vastuullisia valintoja. Suomen suurimmalle parketinvalmistajalle Timberwiselle on tärkeää vastuullinen raaka-ainehankinta, ekologinen valmistus sekä korkea laatu.

 

PEFC:n alkuperänseurannan piirissä oleva Timberwise parketti. Parkettia, henkilö kävelemässä kauniilla parketilla

Kuva: Timberwise

Timberwise valmistaa tuotteitaan vain sertifioiduista raaka-aineista. Laajan värivalikoiman puulajeja ovat tammi, saarni, Siperian lehtikuusi, mänty ja koivu. Tuotteesta kaksi kolmasosaa on aina kotimaisesta raaka-aineesta, sillä pohjaviilu on kotimaista kuusta, ja välikerros kotimaista koivuvaneria.  

”Timberwiselle on ollut aina tärkeää valmistaa tuotteet mahdollisimman vastuullisesti ja ekologisesti. On ollut ilo huomata, että vastuullisuus ja ekologisuusasiat ovat nousseet myös kuluttajien valintakriteereihin. Pyrimme viestimään vastuullisuudesta aktiivisesti, ja edellytämme vastuullisuutta myös yhteistyökumppaneiltamme. Noin puolet tuotteistamme menee vientiin. Päävientimaat ovat Aasia, Skandinavia, sekä Keski-Eurooppa. Timberwise-lattioita on jo asennettu kaikille muille mantereille paitsi Etelä-Mantereelle. PEFC sertifikaatti vaikuttaa positiivisesti vientimarkkinoilla ”, kertoo Timberwisen Brand Director Laura Lankinen. 

”PEFC sertifikaatti on hyvin tunnettu Suomessa ja ulkomailla. Sen avulla voimme osoittaa asiakkaillemme, että käyttämämme puu tulee kestävästi hoidetuista metsistä, joissa puuta istutetaan enemmän kuin sitä kaadetaan”, kertoo varatoimitusjohtaja Mikko Mannila ja jatkaa ”Voimme toimittaa PEFC-sertifioituna kaikki valmistamamme lankku- ja kuvioparketit sekä Twise-huonekalut.” 

PEFC:n alkuperänseurannan piirissä oleva Timberwise panelointi. Paneloitu seinä sekä puusta tehtyjä huonekaluja

Kuva: Timberwise

Timberwisella on huomattu, että kuluttajat ovat viime vuosina tulleet yhä tietoisemmiseksi tuotteiden alkuperän seurannan tärkeydestä ja osaavat myös vaatia tuotteilta sertifiointia. ”Tämä on ollut selkeästi positiivinen suunta, varsinkin meille, joiden ei ole tarvinnut sopeuttaa toimintaamme, vaan olemme alusta asti toimineet vastuullisesti ja käyttäneet vain sertifioituja materiaaleja”, Laura Lankinen kertoo. 

 

Group 12 Created with Sketch.