Terveyttä ja hyvinvointia metsistä – livenä vai diginä?

26.6.2018

SAVE THE DATE

Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2A, Helsinki, 28.8.2018, klo 12.30-15.15

Metsissä liikkumisella ja harrastamisella on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin. Metsien hyödyntäminen virkistymiseen on silti monille etäinen asia.

Miten virkistymistä metsissä voidaan edistää?
Voiko digitaalisuus houkuttaa tutustumaan ja virkistymään metsiin?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta PEFC Suomen ja Suomen Ladun seminaariin.

Ohjelma

12.30 Ilmoittautuminen
Kahvit

13.00 Ohjelma alkaa
Tilaisuuden avaus, Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto

Onko tulevaisuuden metsäkokemus digitaalinen?
Mikä merkitys on digitaalisella metsäkokemuksella? Tarjoaako digitaalisuus vaihtoehdon metsään menolle? Ovatko vaikutukset terveyteen ja hyvinvointiin verrattavissa? Miltä digitaalinen metsäkokemus näyttää tulevaisuudessa?
– Keskustelemassa tutkimus- ja oppilaitosten edustajia sekä metsäalan asiantuntijoita.

Miksi mennä metsään virkistymään?
Miten metsässä vietetty aika vaikuttaa hyvinvointiin? Kuka osaa opastaa ensikertalaista metsissä virkistymiseen? Ja miten madaltaa kynnystä metsien virkistyskäyttöön?
– Keskustelemassa retkeily- ja ulkoiluaihepiirin asiantuntijoita ja nuorisojärjestöjen edustajia.

15.00 Case: Nuku yö ulkona -tapahtuma
Suomen Ladun Nuku yö ulkona -haaste innosti viime vuonna lähes 130 000 suomalaista nukkumaan yönsä ulkona. Innostuneita yöpyjiä riitti paitsi tapahtumissa ympäri Suomen ja some täyttyi #nukuyöulkona-tunnisteella jaetuista julkaisuista. Tänä vuonna tapahtumaa vietetään syyskuussa, tavoitteena saada suomalaiset nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona myös syksyllä.

15.15 Tilaisuus päättyy

Seminaarin jälkeen halukkailla on mahdollisuus päästä yhteiskuljetuksella virkistäytymään Espooseen, Oittaan ulkoilukeskukseen, Nuku yö ulkona -teemalla.

Seminaarin jälkeen halukkailla on mahdollisuus jatkaa yhteiskuljetuksella virkistymään Espooseen, Oittaan ulkoilukeskukseen, Nuku yö ulkona-teemalla. Illan aikana on mahdollisuus kokeilla monipuolisesti erilaisia Suomen Ladun ulkoilulajeja, kuten maastopyöräilyä, luontoretkeilyä, frisbeegolfia ja SUP-lautailua. Tilaisuudessa pääsee myös tutustumaan retkeiluvälineisiin ja ulkona nukkumisen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Illan kruunaa ruokailu ulkona ja halukkailla on mahdollisuus jäädä yöksi Bodom-järven rannalle järjestäjien tarjoamaan telttaan tai riippumattoon.

Ilmoittautumiset seminaariin: emmi.kauhanen@pefc.fi. Ilmoitathan samalla myös kiinnostuksestasi tulla virkistymään Oittaalle ja haluatko myös yöpyä.

Tervetuloa!

PEFC Suomi & Suomen Latu