Suunnistus on aivojumppa ja luontohetki samassa paketissa

10.6.2019

Maajoukkuesuunnistaja Anna Haataja löysi suunnistuksen pariin 11-vuotiaana, kun koulussa järjestettiin pihasuunnistuskilpailu. Pian suunta oli suunnistusharjoituksiin ja iltarasteille. Muun muassa nuorten maailmanmestaruuden voittanut ja aikuisten EM-kilpailuiden pitkän matkan 7. sijalle yltänyt urheilija pitää luonnossa liikkumisesta muutoinkin – esimerkiksi vaeltelun, marjastuksen ja ulkoilun merkeissä.

”Suunnistus on laji, jota voi harrastaa matalalla kynnyksellä taitotasosta ja iästä riippumatta, sillä tapahtumissa tarjotaan sopivan haastavia ratoja jokaiselle suunnistajalle. Suunnistaessa pääsee myös nauttimaan luonnosta ja ulkoilusta. Lisäksi se on loistava liikuntamuoto samalla aivoja haastaen! Haataja hehkuttaa lajin etuja.

”Suunnistuksessa on parasta kaikki”

Suunnistus on monipuolinen laji, joka yhdistää kuntoilun, luonnossa liikkumisen ja aivotyön. ”Suunnistuksessa parasta kaikki – ja erityisesti jokaisen suunnistuskerran erilaisuus. Suunnistus loistava tapa nauttia luonnosta ja mahdollista kaiken ikäisille. Metsä on paikka, jonne voi mennä rentoutumaan”, Haataja kuvaa lajin ainutlaatuista harrastusympäristöä.

”Kevään kilpaillut ovat menneet hieman vaihtelevasti; on tullut sekä hyviä, että vähän heikompia suorituksia. Paras vire on varmasti vasta tuloillaan ja päätavoitteeni onkin tulla valituksi ja menestyä MM-kilpailuissa Norjassa elokuussa sekä menestyminen maailman cupissa. Odotan itseltäni kokonaisvaltaista kehitystä niin fysiikan kuin taidonkin puolella, jolloin voisin yltää aivan kärkisijoihin arvokilpailuissa”, arvioi Haataja tulevaa kilpailukautta.

Metsissä virkistyminen on tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä. Jotta tulevaisuudessakin olisi maastoja, missä liikkua ja harrastaa, on metsien vastuullinen hoito ja käyttö tärkeää. PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsänhoitoa kaikkialla maailmassa. Suomessa valtion metsien vastuullisesta hoidosta huolehtii Metsähallitus, jonka talouskäytön piirissä olevat monikäyttömetsät on PEFC-sertifioitu.

 

Group 12 Created with Sketch.