Suomen Suunnistusliitto ry PEFC Suomen jäseneksi

24.4.2018

Noin 60 000 Suomen Suunnistusliiton jäsentä liikkuvat vuosittain suunnistuksen sekä hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuksen parissa. Liikuntaelämyksiä kaiken ikäisille tarjoava Suomen Suunnistusliitto on hyväksytty PEFC Suomen jäseneksi. Suunnistajat täydentävät yhdistyksen jäsenistöä erityisesti metsien monikäytön eteen tehtävässä työssä. PEFC-sertifioiduissa metsissä mm. edistetään lasten ja nuorten luontosuhdetta, jokamiehenoikeuksia, monikäyttöä sekä roskaamattomuutta.

Suomen Suunnistusliiton toiminnanjohtaja Mika Ilomäki ja PEFC Suomen pääsihteeri Auvo Kaivola yhteisosastolla Go Expo -liikuntamessuilla Helsingissä. Järjestöt kannustavat yhdessä kaikkia vastuulliseen liikkumiseen ja virkistäytymiseen metsässä.

”Monet tavoitteistamme ovat yhteisiä PEFC:n kanssa. Metsien kestävä hoito ja vastuullinen käyttö on lajille tärkeää. Yhteistä meille on myös nollatoleranssi roskaamiseen metsässä. Rohkaisemme kaikkia vastuulliseen liikkumiseen metsässä, mm. kertomalla aiheesta yhteisellä osastolla PEFC:n kanssa Jukolassa,” kertoo Suunnistusliiton toiminnanjohtaja Mika Ilomäki.

PEFC on maailmanlaajuinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää metsien kestävää hoitoa ja käyttöä kaikkialla maailmassa. Metsien monikäyttö on tärkeä osa metsätalouden sosiaalista kestävyyttä. Metsät ovat meidän kaikkien käytössä, jonka takaavat jokamiehenoikeudet. PEFC tukee jokamiehenoikeuksien toteutumista ja oikeutta luonnossa oleskeluun.

PEFC Suomen jäsenorganisaatiot

Lue myös:
Suunnistaminen tarjoaa vauhtia ja virkistystä kaiken ikäisille

Group 12 Created with Sketch.