Pohjoisen mänty kestää leikkiä ja säitä

19.4.2021

Lappset-konserni suunnittelee ja valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, puisto- ja kadunkalusteita sekä teemapuistoja. Lisäksi Lappset tarjoaa leikki- ja liikunta-alueiden elinkaaripalveluja sekä omille että kilpailijoiden tuotteille asennuksesta huoltotoimenpiteisiin. Elinkaaripalvelut ja välineiden pitkäikäisyys tukevat kestävää kehitystä.

Lappset hankkii pääosan puuraaka-aineesta PEFC-sertifioiduista suomalaisista talousmetsistä ja käyttää pohjoisen tiheäsyistä mäntyä (Pinus Sylvestris). Puusta valmistettavat leikki- ja liikuntapaikkavälineet sekä osa kadunkalusteista tuotetaan Rovaniemen tehtaalla, ja niiden pakkausmateriaaleissa on PEFC-merkintä.

.
Lappsetin viestintäpäällikkö Irma Kuukasjärvi kertoo puumateriaalin eduista leikki- ja liikuntapaikkojen valmistuksessa: ”Puu on luontoystävällinen, uusiutuva ja ekologinen materiaali. Se on monikäyttöinen raaka-aine. Pohjoisen tiheäsyinen mänty kasvaa hitaasti, jolloin siitä tulee kestävä. Se soveltuu niin mataliin kuin korkeisiin rakenteisiin. Puu kestää eri ilmasto-olosuhteita, kuten paahtavaa auringonpaistetta, lumisen talven kylmyyttä ja rannikkoseudun kosteutta. Puu on muotoilun näkökulmasta kiitollinen materiaali, sillä se mahdollistaa erilaisten muotojen käytön, suorista kaareviin ja matalista korkeisiin. Liimapuupalkit ovat erittäin lujia ja kestäviä. Puisen pinnan pintakäsittely on helppoa ympäristöystävällisten maalien ansiosta. Puiset tuotteet vaativat toki ylläpitoa ja kunnostusta aika ajoin, mutta asianmukaisesti hoidettuina ne kestävät isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle. Puinen pinta tuntuu ”pehmeältä” koskettaessa, eikä se kuumene samalla tavalla kuin metalli. Pohjoisissa olosuhteissa puuhun ei jää kielikään kiinni.”

”PEFC-sertifikaatti on todiste siitä, että tuotteissa käytettävä puuraaka-aine hankitaan kestävästi hoidetuista metsistä, mikä on monille asiakkaillemme tärkeä viesti ”, toteaa Kuukasjärvi ja jatkaa: ”Metsäsertifioinnin merkitys toki vaihtelee eri markkina-alueilla, mutta esimerkiksi Pohjoismaissa ja Alankomaissa asiakkaat tuntevat eri metsäsertifikaatit erinomaisen hyvin, jolloin PEFC-sertifikaatti on ns. must-juttu. Tällä hetkellä viennin osuus kokonaistuotannostamme on noin 70 % ”. PEFC CoC-sertifikaatti myönnettiin Lappsetille ensimmäisen kerran 9.10.2006. ”Se on osa vastuullisuuttamme, samalla tavalla kuin ISO 9001 -laadunvarmistus- ja ISO 14001 -ympäristönhallintajärjestelmätkin.”

”Yksi Lappset-konsernin neljästä arvosta kuuluu: Vastuullisuus on geeneissämme. Se tarkoittaa meillä Lappsetilla monia eri asioita, kuten taloudellista, ympäristöllistä ja sosiaalista vastuullisuutta. Tuoteturvallisuus on lisäksi keskeinen osa vastuullisuutta. Pyrimme toimimaan vastuullisesti kaikissa sidosryhmäsuhteissamme ”, summaa Kuukasjärvi lopuksi.

Group 12 Created with Sketch.