Metsäiset viestit muodostivat veistoksen

PEFC Wood Works x Laser Cut Studio -designtapahtuman keskiössä oli veistosmainen installaatio, joka rakentui lähes 3 000 yksittäisestä, paikan päällä kaiverretusta, koivukolmiosta. Yleisön avulla tapahtuman aikana rakentuva teos oli osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa 12.–14.9.2014.

Yleisö saattoi osallistua installaation rakentumiseen joko paikan päällä tai jakamalla oman metsäaiheisen ajatuksen tai tarinan somessa hashtagilla #pefcwoodworks. Tarinat kaiverrettiin paikan päällä osaksi installaatiota.

Installaation suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi helsinkiläinen Laser Cut Studio. Puukolmiot valmistettiin suomalaisesta PEFC-sertifioidusta koivusta ja jokainen pala on käsin hiottu.

Tekijät

Tapahtuman toteuttivat yhteistyössä PEFC Suomi, Sugar Helsinki ja Laser Cut Studio. Sen tarkoituksena oli tuoda esille puun matka metsästä kuluttajille ja tutustuttaa innovatiivisiin tapoihin työstää puuta.

PEFC Suomi

PEFC Suomi toimii osana kansainvälistä PEFC-organisaatiota. Maailman laajimmalle levinnyt metsäsertifiointijärjestelmä osoittaa, että metsiä hoidetaan kestävästi.

Laser Cut Studio

Laser Cut Studio on vuonna 2012 perustettu yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa kaiverrustöitä tilaustyönä. Laser Cut Studion perustaja, huonekalumuotoilija Adam Rowe on alunperin britti, joka muutti Suomeen vuonna 2011.

Sugar Helsinki

Sugar Helsinki on erikoistunut ekologisiin ja eettisiin toimijoihin. PR- ja viestintätoimisto edistää toiminnallaan myös kaupunkikulttuuria sekä kestävää kehitystä.

Helsinki Design Week

PEFC Wood Works x Laser Cut Studio oli osa Pohjoismaiden suurimman designfestivaali Helsinki Design Weekin ohjelmaa, joka järjestettiin 4.–14.9.2014.

Group 12 Created with Sketch.