Paperista vaatteeksi Dianapuistossa

Yrjö Liipolan vuonna 1928 suunnittelema Tellervo, Tapion tytär -veistos saa syyskuussa ylleen paperinarusta käsin kudotut vaatteet helsinkiläistaiteilija Justus K:n ja PEFC Suomen yhteistyön tuloksena. Osallistava kaupunki-installaatio kantaa nimeä PEFC Wood Works x Justus K, ja se on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa.

Kaikille avoin tapahtuma järjestettiin Dianapuistossa, Helsingin Kolmikulmassa, 5.-11. syyskuuta 2016. Tapahtumaviikon aikana yleisö saattoi ottaa osaa maksuttomiin työpajoihin, tutustua paperiin tulevaisuuden monikäyttöisenä materiaalina ja valmistaa kotiin vietäväksi oman soturipannan tai -rannekkeen. Kudonnasta vastasivat Espoon työväenopiston käsityönopettajat.

TEKIJÄT

PEFC Suomi

PEFC Suomi toimii osana kansainvälistä PEFC-organisaatiota. Maailman laajimmalle levinnyt metsäsertifiointijärjestelmä osoittaa, että metsiä hoidetaan kestävästi.

Justus K

Riihimäeltä kotoisin oleva, Lahden muotoilu- ja taideinstituutista valmistunut muotoilija Justus K on erikoistunut paperiseen muotitaiteeseen ja kokeellisen vaatesuunnitteluun. Hänen töitään on ollut esillä kansainvälisesti.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Omnia on monialainen, ammatillisen koulutuksen järjestäjä, jonka koulutukseen osallistuu vuosittain yli 10 000 oppijaa.

Helsingin taidemuseo HAM

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9 000 teosta esimerkiksi puistoissa, kaduilla, virastoissa, terveysasemilla, kouluissa ja kirjastoissa.

Helsinki Design Week

Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, joka esittelee muotoilun uusia tekijöitä sekä ilmiöitä ja promotoi muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Group 12 Created with Sketch.