PEFC forest certification week

Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa järjestetty PEFC-viikko kokosi ennätysmäärän yleisöä ja oli kansainvälisin yleiskokous kautta aikojen. Viikko kokosi kestävyyden asiantuntijat, johtavat teknologiatarjoajat ja innovaattorit ympäri maailman Helsinkiin 13.-17.11. pohtimaan, miten älyteknologioilla voidaan edistää metsäsertifiointia.

Viikon sidosryhmätilaisuuden (16.-17.11) kotimaiset ja kansainväliset puhujat sekä työpajat tarjosivat näkökulmia nykyisten teknologioiden mahdollisuuksiin ja siihen, mitkä ovat tulevaisuuden teknologiset tarpeet kestävän metsätalouden turvaamiseksi. Viikko huipentui PEFC:n kansainväliseen yleiskokoukseen (15.11), joka on järjestelmän korkein päätöksentekoelin. Teknologiateeman lisäksi vieraat saattoivat viikon aikana tutustua metsien moniin käyttötarkoituksiin, kuten luonnontuotteisiin ja metsien virkistyskäyttöön.

Torstain (16.11.) seminaarissa tarkasteltiin kehittyneitä teknologioita metsävarojen kartoituksessa ja seurannassa, metsänhoidon toteutuksessa sekä metsien monikäyttöä ja tuotteiden arvoketjuja koskevassa keskustelussa eri sidosryhmien välillä. Perjantain (17.11.) vierailulla keskustelua metsien monista mahdollisuuksista ja puun materiaalitehokkaasta käytöstä jatkettiin metsäkohteissa ja tehdasympäristössä.

Materiaalit:

PEFC-viikon esittelykirjanen
Sidosryhmätilaisuuden (16.11.) esitykset
Esite ekskursiosta Keski-Suomeen (16.-17.11.)

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtuman yhteistyökumppaneille!

                        

 

 

Group 12 Created with Sketch.