PEFC:n yleiskokous toivotti tervetulleeksi kolme uutta jäsentä PEFC-Allianceen ja sekä yhden uuden hallituksen jäsenen 

21.11.2023

PEFC:n 29. yleiskokousjärjestettiin 15.11.2023. Kokouksessa hyväksyttiin kolme uutta jäsentä PEFC-Allianceen. Croatian Union of Private Forest Owners Associations (CUPFOA) on uusi PEFC:n kansallinen organisaatio Kroatiassa kun taas Precious Woods ja HS Timber Group liittyivät PEFC:hen uusina kansainvälisinä sidosryhmäjäseninä.

Kroatian yksityismetsänomistajien liitto CUPFOA (perustettu vuonna 2008) toimii kattojärjestönä 35:lle paikalliselle yksityismetsänomistajien ja maankäyttötötoimijoiden yhdistyksille. Liitto ajaa jäsenjärjestöjensä keskinäisiä etuja sekä lisää yhteistyötä jäsenorganisaatioidensa ja metsänomistajien kesken. CUPFOA:n tavoitteena on kehittää metsien ja metsäperäisten tuotteiden kestävyyttä, taloudellista arvoa sekä edistää yksityisten metsien hoitoa.

”PEFC:n sertifiointijärjestelmä tulee toimimaan pohjana paremmalle metsänhoidolle Kroatiassa”, kertoi Miljenko Županić, CUPFOA:n pääsihteeri.

Kaksi kansainvälistä sidosryhmäjäsentä tuo asiantuntemusta ja kokemusta PEFC:hen

HS Timber Group on itävaltalaislähtöinen puunjalostusyritys, jolla on juuret Keski- ja Itä-Euroopassa. Viidellä tuotantolaitoksella ja 2 700 työntekijällä Itävallassa, Saksassa, Romaniassa, Suomessa ja Argentiinassa. HS Timber tuottaa laadukkaita puutuotteita teollisuuden asiakkaille ympäri maailmaa.

”Käsityksemme toiminnastamme kestävänä yrityksenä sisältää sitoutumisemme hankkia raaka-aineet yksinomaan kestävästi hoidetuista metsistä. Siksi noudatamme puun alkuperäseurannan standardeja toimitusketjussamme ja tavoittelemme 100 prosenttista sertifioidun materiaalin hankintaa” sanoo Michael Proschek-Hauptmann HS Timber Groupista.

”PEFC on aina ollut luotettava kumppanimme kestävyyden osa-alueella, ja olemme erittäin iloisia siitä, että voimme nyt myös edistää koko PEFC-organisaation kehitystä kansainvälisenä sidosryhmäjäsenenä.”

Precious Woods on yksi kestävien, sertifioitujen trooppisten metsien edelläkävijöistä, työllistäen yli 1 500 ihmistä Brasiliassa, Gabonissa, Alankomaissa ja Sveitsissä. Liiketoimintaan kuuluu trooppisten metsien kestävä käyttö sekä trooppisten puutuotteiden tuotanto ja myynti.

”Uskomme, että käytännön kokemuksemme trooppisten metsien käytön saralla hyödyttää sekä toimialaa että PEFC:tä. Toimintamme motivoi myös muita trooppisia alan toimijoita hankkimaan PEFC-sertifikaatin’’.

Precious Woods oli ensimmäinen PEFC-sertifioitu yritys Amazonin alankoalueella ja Afrikassa.

PEFC toivottaa A.K. Bansalin tervetulleeksi PEFC Internationalin hallitukseen

K. Bansal on Intian metsähallinnon viranhaltija, jolla on 37 vuoden ura metsänhoidon ja -suojelun parissa. Hän on toiminut urallaan esimerkiksi metsä- ja ympäristöministeriön ylimääräisenä pääjohtajana, missä hän vaikutti metsänsuojelupolitiikkaan, oikeudellisiin prosesseihin ja kansainvälisiin yhteistöihin.

Lisäksi PEFC:n yleiskokouksessa hallituksen jäsen Suzette Weeding valittiin uudelleen varapuheenjohtajaksi ja Lena Ek uudelleen hallituksen jäseneksi. Kaikilla kolmella on kolmivuotinen toimikausi 2023–2026.

Tutustu tarkemmin uusiin jäseniin kansainvälisen PEFC:n sivuilla

Lue lisää PEFC:n hallituksen uudesta jäsenestä ja tutustu hallituksen kokoonpanoon 

 

Group 12 Created with Sketch.