PEFC:n juhlavuosi huipentui yhteiseen tapahtumaan Saksassa

28.11.2019

PEFC-verkoston yleiskokousviikolla Saksan Würzburgissa PEFC:n jäsenet ja muut sidosryhmien edustajat viettivät järjestön 20-vuotista taivalta juhlistaen.

Kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana PEFC on kasvanut 12 eurooppalaisen perustajajäsenen järjestöstä yli 50 maassa toimivaksi kansainväliseksi organisaatioksi. PEFC-sertifioituja metsiä on yli 300 miljoonaa hehtaaria ja PEFC-sertifiointi tunnetaan maailmanlaajuisesti. ”PEFC-sertifiointijärjestelmän rakentuessa 90-luvulla mielenkiinto puun alkuperää kohtaan voimistui niin teollisuudessa kuin tuotteiden loppukäyttäjien piirissä. Nykyisin PEFC-sertifioinnilla on vakiintunut rooli materiaalien hankintaketjuissa, ja puun vastuullisen alkuperän osoittaminen vaikuttaa kuluttajien päätöksiin tehdä kestäviä valintoja. ” kertoo kansainvälisen PEFC:n pääsihteeri Ben Gunneberg.

“PEFC:n toiminta on aina perustunut vahvaan yhteistyöhön jäsenorganisaatioiden ja muiden sidosryhmiensä välillä. Tätä toimintatapaa vaalimme myös jatkossa metsien hoidon ja käytön kestävyyttä edistävässä työssämme” Gunneberg korostaa. Tänä vuonna PEFC-verkosto laajeni kattamaan jäsenorganisaatiot Myanmarista, Vietnamista Ukrainasta ja Guyanasta.

Kansainvälinen PEFC-verkosto kokoontui marraskuussa Saksan Würzburgissa.

 

Suomalaista väriä PEFC:n hallinnossa

PEFC:n kansainvälisessä yleiskokouksessa PEFC:n jäsenorganisaatiot ja sidosryhmäjäsenet päättivät järjestön toimintaresursseista sekä nimityksistä hallintoon.

Esa Härmälä jatkaa jäsenenä kolmihenkisessä nimityskomiteassa, joka valmistelee PEFC Councilin johtokunnan nimityksiä.

Metsä Tissuen Consumer Nordics-liiketoimintayksikön johtaja Riikka Joukio jatkaa jäsenenä PEFC:n johtokunnassa. Joukion toimikausi jatkuu vuoden 2020 loppuun.

Suomen PEFC-delegaatioon kuuluivat tänä vuonna Simo Jaakkola (Koneyrittäjät ry), Tiina Vuoristo (Metsäteollisuus ry) ja Auvo Kaivola (PEFC Suomi).

Group 12 Created with Sketch.