PEFC viennin edistäjänä: Case Kärävä Oy

25.1.2021

Kärävä Oy on tuore PEFC-sertifikaatin haltija

Kärävä Oy on vuonna 1988 perustettu puualan yritys, joka valmistaa Pirkkalassa höylättyjä puutuotteita sisä ja ulkokäyttöön. ”Käyttämiämme puulajeja ovat tervaleppä ja haapa, näistä lämpökäsitellyt versiot sekä lämpökäsiteltynä mänty ja kuusi. Tämän lisäksi meillä on puusepänverstas, jossa valmistamme mittatilauksena saunan lauteita,” kertoo Kärävä Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Soini.

Karava

Kärävä Oy on tuore PEFC-sertifikaatin haltija. Jaakko Soini kertoo yrityksen päätöksestä hakea PEFC-sertifikaattia: ”Meillä on ollut sertifikaatti lokakuusta 2020 lähtien. Paitsi että haluamme edistää kestävästi tuotetun puun käyttöä, markkinoilla on myös selkeä tarve sertifioidulle puutavaralle. Toimitamme sertifioituna lämpökäsiteltyä ja höylättyä mäntyä ja kuusta, pääosin terasseihin ja ulkoverhouksiin. Lähes kaikki PEFC-sertifioidut tuotteet menevät vientiin. PEFC-sertifikaatti edistää myyntiä, sillä asiakkaat usein kysyvät sertifioituja tuotteita. Käyttämämme männyt ja kuuset ovat suomalaista alkuperää. Tuotteita viedään pääosin Eurooppaan.

Uskon, että sertifioidun puun kysyntä tulee kasvavaan edelleen kotimaassa sekä ulkomailla puun käytön lisääntyessä

Paitsi sertifioidun puun hankinnassa, vastuullisuus näkyy Kärävällä muussakin toiminnassa: ”Hyödynnämme tuotannosta syntyvän jätteen bioenergian tuotannossa ja tuemme myös lähiseudun nuorten liikuntaa. 

Group 12 Created with Sketch.