PEFC-valokuvakilpailun kuvat lumoavat 

16.6.2022

“Tällaisia hetkiä kun kuvien kautta muistelee, jaksaa läpi talvien kaamoksetkin.” PEFC Suomen valokuvakilpailu on saatu päätökseen ja kilpailuun osallistuttiin yli 2000 kuvalla, joissa näkyivät ihmisten erityiset luontohetket maisemakuvina, eläinkuvina ja kauniina yksityiskohtina.

Voittajaksi tuomaristo valitsi sumuisen auringonnousukuvan Teemu Räisäseltä, hehkuvan suokuvan Krista Hietakankaalta ja taistelevat punatulkut Hannu Sieväseltä.   

Kilpailun voittaja palkitaan elämyksellä ekologisessa Nolla-mökissä. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet palkitaan Rajalan lahjakortilla. Loppuvuodesta ratkeavaan PEFC:n kansainväliseen valokuvakilpailuun lähetetään voittajakolmikon lisäksi Tuomo Vilkkosen taianomainen metsäkuva ja Veijo Liukkosen kuva karhusta. 

PEFC vastuullisesti metsästä valokuvakilpailun palkittu kuva. Kuusamo maisema, sumuinen metsämaisema

Kuva: Teemu Räisänen 

Voittajakuva on otettu Suomen kauneimman maiseman titteliä kantavasta paikasta Pähkinäkalliolta syksyllä 2021. “Aamuyöstä ennen auringonnousua liikut hämärässä metsässä linnut laulaen ja olet vielä tietämätön tuleeko millainen auringonnousu. Paikan päällä näet alhaalla kohisevan Kitkajoen ja nousevan auringon. Maisema on aivan uskomaton ja yrität taltioida kuvan muillekin ihmisille nähtäväksi.” kuvaa Teemu Räisänen. 
 
“Viihdyn luonnossa parhaiten yöllä tai aikaisin aamulla, ennen auringonnousua. 
Siinä on omanlainen ja maaginen tunnelma liikkua luonnossa aamuyöstä, kun linnut laulavat ja aurinko on nousemassa.” Teemu jatkaa. 

PEFC vastuullisesti metsästä valokuvakilpailun palkittu kuva. Suomaisema, pitkospuut, auringonlasku

Kuva: Krista Hietakangas

Krista Hietakankaan kuva on otettu hänen kotinsa lähettyvillä, vain 8 km päässä kotiovesta Kauhanevan kansallispuistossa, aamuauringon noustessa. “Luonto on minulle elinehto, jo siitä saakka, kun paappa vei meitä metsätöihin ja keittämään kaakaot ison kuusen alta löytyvällä nokipannulla. En voisi kuvitella elämää ilman metsää ja vesistöjä. Kesällä usein pyöräilen kangasmetsien läpi Kauhanevalle, jossa voi kiertää pitkospuulenkin kävellen ja lopussa pulahtaa uimaan Kauhalampeen, jossa on todella puhdas ja lämmin vesi.” kertoo Krista.

PEFC vastuullisesti metsästä valokuvakilpailun palkittu kuva. Punatulkut kinastelemassa puunkannon päällä.

Kuva: Hannu Sievanen

Kolmanneksi sijoittunut kuva on otettu Kuusamossa, jossa Hannu Sievänen seurasi pikkulintujen elämää useita tunteja tehden havaintoja niiden käytöksestä. “Iloiset pikkulinnut itseasiassa ovat aika tavalla taistelumielellä kuten kuvakin kertoo. Luonto on minulle se paikka, jonne hakeudun pois hälinästä. Kuvauskojussa tai muuten piilossa katseilta on terapeuttista antaa luonnon tulla lähelle ja seurata eläinten elämää.” 

Kuviin voi tutustua kilpailun sivustolla. Onnea voittajille! 

Group 12 Created with Sketch.