PEFC-sertifioidusta puusta hiilineutraalia kartonkia

18.5.2022

Pankaboard on merkittävä ensikuituisten erikoiskartonkien valmistaja maailmassa. Se tarjoaa kartonkiratkaisuja elintarvikepakkauksiin sekä erilaisiin graafisiin ja teollisiin sovelluksiin. Tyypillisiä loppukäyttökohteita ovat pakkaukset, jotka vaativat paksuutta tai jäykkyyttä, puhtautta ja visuaalisia ominaisuuksia. 

Tuotanto sijaitsee Pankakoskella ja kartongin vuosittainen kapasiteetti on yhteensä 110 000 tonnia sekä päällystämättömiä, että päällystettyjä ensikuitutuotteita. Kartongin raaka-aineena käytetään PEFC-sertifioitua suomalaista kuusta lähimetsistä Pohjois-Karjalassa. Keväällä yritys lanseerasi myös uuden hiilineutraalin tuoteperheen Pankaboard Zero-C:n.  

”Vastuullisuus ja kestävä kehitys on vahvasti integroitu yrityksen toimintaan. Raaka-aineiden alkuperän ymmärtäminen on tärkeä osa vastuullisuutta. Teimme kaikista tuoteryhmistä tänä vuonna kattavat elinkaarianalyysit sekä ympäristötuoteselosteet. Juuri lanseeratun hiilineutraalin tuoteperheen (Pankaboard Zero-C) avulla asiakkaamme, ja sitä kautta loppukäyttäjä, saa työkalun hiilijalanjäljen pienentämiseen”, Christer Nordman, Pankaboardin VP Sales and Marketing, kertoo.  

Alkuperän jäljityksen merkityksestä kartongin myynnissä Nordman kertoo: ”PEFC kertoo, että puuraaka-aine tulee hyvin hoidetuista ja kestävistä metsistä. Asiakkaat vaativat yhä useammin todistusta puun alkuperästä ja tässä PEFC on hyvä työkalu ja todiste siitä, että asiat ovat kunnossa. Käytännössä kaikki tuotteet menevät vientiin ja erityisesti Euroopassa sertifiointi on tärkeää. Loppuasiakas eli brand-owner yleensä vaatii sertifiointia. PEFC:tä käytetään hyvin erilaisissa loppukäyttökohteissa, pakkauksista taulukehyksiin. Uskon, että vastuullinen toiminta tulee saamaan yhä enemmän painoarvoa tulevaisuudessa. Näen että sertifioidulla puulla on tärkeä rooli ja merkitys tulevaisuudessa.” 

 

Group 12 Created with Sketch.