PEFC palkitsee jälleen sertifioidun puun parhaan käytön rakennuksissa

15.4.2020

World Architecture Festivalissa PEFC palkitsee jälleen sertifioidun puun parhaan käytön rakennuksissa – PEFC ja WAF jatkaa yhteistyötään

PEFC tukee jo kolmatta vuotta peräkkäin sertifioidun puun parasta käyttöä palkitsemalla projektin, jossa sertifioitua puuta on käytetty päärakennusmateriaalina. Tuomaristo tarkastelee puun käyttöä kestävyyden, innovaatioiden, laadun ja estetiikan kannalta.

Viime vuonna kilpailuun osallistui 39 arkkitehtia 18 maasta. Mukana oli myös suomalaisia projekteja. “Sponsoroimme palkintoa toisen kerran viime vuonna ja olimme erittäin vaikuttuneita osallistuneiden projektien laadusta ja monipuolisuudesta”, kertoo kansainvälisen PEFC:n markkinointijohtaja Fabienne Sinclair. “Odotamme innolla tämän vuoden hankkeita.”

Vaikuttava voittajaprojekti

Pingellyn virkistys- ja kulttuurikeskus (PRACC)

Vuoden 2019 voittajaksi valittiin Länsi-Australiassa sijaitseva Pingellyn virkistys- ja kulttuurikeskus (PRACC), jonka ovat suunnitelleet Iredale Pedersen Hook -arkkitehtitoimisto ja Advanced Timber Concepts Studio.  Tuomaristo kiitti puun kestävää ja autenttista käyttöä hankkeessa, josta on tullut hyvin pidetty paikallisyhteisössä.

Oletko arkkitehti tai osa projektitiimiä, joka on tunnistanut puun monet edut rakennusmateriaalina? Valitsitko sertifioidun puun projektisi päärakennusmateriaaliksi?

Osallistu World Architecture Festivalin (WAF) sertifioidun puun paras käyttö -kilpailuun 22.5.2020 mennessä!

Lue lisää kilpailusta ja ilmoittautumisohjeista kansainvälisen PEFC:n sivuilta.

 

Kuvia vuoden 2019 voittajaprojektista – Pingellyn virkistys- ja kulttuurikeskus (PRACC):

 

Group 12 Created with Sketch.