PEFC Nuku yö ulkona

PEFC jälleen mukana Nuku yö ulkona -kampanjassa

16.9.2020

Nuku yö ulkona -kampanja sai jälleen kymmenet tuhannet suomalaiset irtaantumaan arjesta ja nukkumaan yönsä ulkona Suomen luonnon päivänä 29.8. Jo viidennen kerran järjestettävä Nuku yö ulkona -kampanja on Suomen ladun, PEFC:n ja Scandinavian Outdoorsin yhteistyön tulos. Taloustutkimuksella teetetyn tutkimuksen mukaan 86 000 suomalaista aikuista nukkui lauantaina 29.8. yön ulkona.

Nuku yö ulkona -kampanjaan pystyi osallistumaan niin omalla kotipihalla, kansallispuistossa kuin Suomen ladun Metsähotellissakin. Kaikki kolme päätapahtumaa, Metsähotellia saivat loistavaa palautetta osallistujilta. Kankaanpäähän, Lahteen ja Savonlinnaan yhdeksi yöksi nousseet Metsähotellit loistivat erityisesti tunnelman ja matalan osallistumiskynnyksen ansiosta. Vapaaehtoisvoimin järjestetyt tapahtumat tarjosivat osallistujille majoittumisen lisäksi myös erilaisia aktiviteetteja, joista pidettiin kovasti. Tunnelmallinen yö metsässä oli osallistujien mielestä tapahtumissa  parasta. Jopa yli 82% osallistujista on kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan myös ensi vuonna.” täydentää Suomen ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen. 

Vielä on loistava mahdollisuus nauttia syysretkistä – myös nukkuen yö ulkona! Muistathan, että jokamiehenoikeudet tuovat vapauksia ja vastuuta:

  • Sen minkä metsään toit, vie se myös mukanasi. Pidetään ympäristömme siistinä!  
  • Huomioi metsäpalovaroitukset ja tee nuotio ainoastaan sille varattuihin paikkoihin. Avotulen tekeminen ilman maanomistajan lupaa on kielletty. 
  • Pystyssä olevista tai maahan kaatuneista puista ei saa katkoa oksia. Maahan pudonneita risuja saa kerätä. 
  • Nauti. Pimeät illat ovattunnelmallisia

Nuku yö ulkona -kampanja toteutettiin osana Suomen Luonnon päivää lauantaina 29. elokuuta. Kampanjassa haastettiin suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona omalla pihalla, parvekkeella tai luonnon helmassa. Ensi vuonna kampanja järjestetään jälleen Suomen luonnon päivänä 28.8.

Group 12 Created with Sketch.