Nuku yö ulkona

PEFC haastoi yhteistyössä Suomen Ladun kanssa kaikki nukkumaan yönsä ulkona lauantaina 31. elokuuta. Yöpyä saattoi esimerkiksi kansallispuistossa, omalla takapihalla tai toisessa kahdesta metsähotellista. Tapahtuman tarkoitus oli nauttia ulkona liikkumisesta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Tunnelmia yöpymiskokemuksista voi katsoa sosiaalisesta mediasta tunnisteella #nukuyöulkona.

Metsänhoidon sosiaalista vastuullisuutta tukevat jokamiehenoikeudet, jotka takaavat kaikille pääsyn metsään. Vastuullisuuden edistäminen edellyttää luonnon kunnioittamista myös luonnossa liikkujalta ­– metsään ei tule jättää merkkejä siellä oleskelusta ja roskat on kerättävä lähtiessä mukaan.

Valokuvaaja Eeva Mäkinen kertoo videolla, miksi jokamiehenoikeudet ja vastuullisesti hoidetut metsät ovat tärkeitä retkeilylle.

Mitä pakata mukaan yön yli retkelle? Katso Eeva Mäkisen vinkit!

Miksi sinunkin kannattaa suunnata metsään?

Siirry Suomen Ladun Nuku yö ulkona -kampanjasivustolle tästä.

PEFC on riippumaton ja voittoa tavoittelematon kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. PEFC-sertifioinnissa asetetaan metsien hoidolle lukuisia vaatimuksia, jotka kohdistuvat muun muassa metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. 

Group 12 Created with Sketch.