Nobilia valmistaa keittiöitä valveutuneille kuluttajille

17.2.2021

Saksalainen keittiövalmistaja Nobilia valmistaa ympäristöystävällisiä ja laadukkaita tuotteita vaativille kuluttajille. Yritys aloitti toimintansa 1945, kun Johann Stickling perusti veljensä kanssa puusepän verstaan Nordrhein-Westfaleniin. Reilun parinkymmenen vuoden päästä Nobilia-Werke alkoi erikoistua keittiöihin.

”Nobilialle on tärkeää valmistaa tuotteita, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja täyttävät kuluttajien korkeimmat terveys- ja turvallisuusvaatimukset. Lakisääteisten vaatimusten lisäksi Nobilia on orientoitunut myös ympäristö- ja vastuullisuussertifikaattien osalta (esimerkiksi PEFC, CARB2, Kultainen M, M1), ” Suomen myyntipäällikkö Ari Arminen kertoo yrityksen sitoutumisesta vastuulliseen tuotantoon.

Heinäkuussa 2009 Nobilialle myönnettiin maailman ensimmäisenä keittiövalmistajana PEFC-sertifikaatti. ”Tällä Nobilia dokumentoi sitoutumisensa elinkelpoiseen ympäristöön sekä vastuullisuuteen raaka-ainepuun käsittelyssä. Käytetyt puupohjaiset materiaalit ovat peräisin kestävästi hoidetuista metsistä ja valvotuista lähteistä, minkä PEFC-sertifikaatti takaa. Kun ostaa PEFC sertifioidun Noblessa-keittiön, myös ostaja osoittaa vastuuntuntoa ympäristöstämme”, Ari Arminen sanoo.

Nobilian valmistamia keittiöitä myydään maailmanlaajuisesti yli 90 maassa. Suomessa yritys tunnetaan Noblessa-nimellä. Kalusteet on valmistettu kokonaan puupohjaisista materiaaleista ja ne on puisia lisävarusteita myöten PEFC-sertifioituja.

Nobilia keittiö, paljon säilytystilaa ja täyspuu taso

Kuva: Nobilia

Myyntipäällikkö Ari Arminen näkee sertifioidun puun kysynnän kehittyvän positiivisesti: ”Sertifioitujen puupohjaisten materiaalien kysyntä kasvaa jatkossakin. Julkisissa hankinnoissa on jo vuosien ajan tuotettu lisäarvoa sertifioiduilla materiaaleilla. Myös kuluttajat ovat kiinnostuneita tuotteista, joiden valmistuksessa on huomioitu kestävä kehitys ja luonnonvarojen arvostus. Ilmastonmuutoksen mukanaan tuomien näkyvien muutosten myötä kuluttajat ovat yhä valveutuneempia valinnoistaan. 

Group 12 Created with Sketch.