Nimityksiä PEFC-viikolla

19.11.2020

Marraskuussa pidetyssä kansainvälisessä yleiskokouksessa PEFC:n jäsenorganisaatiot ja sidosryhmäjäsenet päättivät järjestön vuoden 2021 tavoitteista ja toimintaresursseista sekä nimityksistä hallintoon.

Riikk Joukio

“PEFC on nyt entistä ajankohtaisempi, sillä tärkeät kestävyysteemat ilmasto, kiertotalous ja luonnon monimuotoisuus liittyvät vahvasti myös metsiin ja niiden käyttöön. “

Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtaja Riikka Joukio (DI, MBA) nimitettiin PEFC Councilin johtokunnan varapuheenjohtajaksi. ”PEFC on nyt entistä ajankohtaisempi, sillä tärkeät kestävyysteemat ilmasto, kiertotalous ja luonnon monimuotoisuus liittyvät vahvasti myös metsiin ja niiden käyttöön. PEFC tarjoaa näihin kestävää metsätaloutta koskevat ratkaisunsa. Varapuheenjohtajana aion jatkaa työtä myös markkinoinnin, viestinnän ja vaikuttamistyön kehittämisessä”, Riikka Joukio kertoo. Joukio on toiminut kuuden vuoden ajan PEFC:n kansainvälisen johtokunnan jäsenenä.

Toinen PEFC Councilin johtokunnassa toimiva pohjoismainen henkilö on metsänomistajien osuuskunta Södran puheenjohtaja Lena Ek, joka nimitettiin johtokuntaan uutena jäsenenä kolmivuotiskaudelle 2020-23. Lena Ek on toiminut mm. Ruotsin ympäristöministerinä vuosina 2011-2014.

 

Group 12 Created with Sketch.