Metsän keisari valittu vuoden PEFC-luontokuvaksi

23.6.2020

Kuva: Riku Norakari

Meillä on ilo ilmoittaa lähes 2500 kuvan joukosta valitut Vastuullisesti metsästä – valokuvakilpailun voittajat. Voittaja on Kimmo Kuisma upealla metsokuvallaan Metsän keisari. Toiselle sijalle kilpailussa sijoittui Riku Norakarin tunnelmallinen ja kesäinen riippukeinukuva Turun saaristossa ja kolmannelle sijalle upea talvimaisema Lapista Tarmo Kyllösen kuvaamana. ”Meille PEFC:ssä kuvien runsas määrä on mieluisa yllätys ja myös kuvien hyvä taso yllätti. Voittaneessa kuvassa yhdistyi valokuvaajan ja metson kohtaaminen hienolla tavalla Keski-Suomessa”, kertoo PEFC Suomen pääsihteeri Auvo Kaivola. Metsoa tavataan kaikkialla Suomessa, se viihtyy sekä havu- että sekametsissä. Valokuva kertoo mitä parhaiten monipuolisesta ja elinvoimaisesta metsäluonnosta.

Kilpailu pidettiin nyt neljännen kerran. Kulunut kevät, joka on vietetty eristyksissä ja ulkona liikkuen houkutteli suomalaisia lähettämään Instagramissa ennätysmäärän kuvia suomalaisista metsistä, kukista ja retkeilystä ja erityisesti metsäneläimistä hyönteisistä karhuun.

Kuva: Kimmo Kuisma


Mikä inspiroi sinua ottamaan tämän kuvan, Kimmo Kuisma?

”Haaveenani on ollut jo vuosia saada kunnon kuva metsosta, tuosta metsiemme kruunaamattomasta lintukeisarista! Haave toteutui, kun lähdin ystäväni vinkistä tiedustelemaan yksinäisen metson elinmaita Uuraisten perukoille. Siellä tätä keisaria ei tarvinnut kauan etsiä, kun se ylväänä tepasteli mitään pelkäämättä vastaani. Kerta kaikkiaan upea ilmestys! Otettuani muutaman onnistuneen kuvan, totesin että parempi poistua paikalta ja antaa Keisarin jatkaa tiluksiensa vahtimista”

Mitä luonto ja erityisesti metsä merkitsee sinulle henkilökohtaisesti ja valokuvaajana?

Kuva: Tarmo Kyllönen

”Olen koko ikäni harrastanut luonnossa liikkumista. Se on tärkeä osa elämääni ja parasta vastapainoa arjen kiireille ja olenkin onnellinen, että meillä Saarijärvellä on siihen hyvät mahdollisuudet; puhutaan sitten koiran ulkoiluttamisesta tai vaikka maastopyöräilystä. Valokuvausharrastuksen myötä luonnossa liikkumisesta on tullut entistä tärkeämpää. Metsässä voi vierähtää iltaisin useita tunteita luontoa ja elämiä kuvaillen. Arvostan suuresti Suomen kaunista ja puhdasta luontoa ja sen kunnioittamista haluan lapsillenikin opettaa”, Kimmo Kuisma kertoo.

Valokuvakilpailuun osallistuu yhteensä 12 PEFC-organisaatiota Euroopasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Kuvasadosta valitaan valokuvat julkaistavaksi vuoden 2021 PEFC-kalenterissa.

Kaikkia kilpailuun Suomessa lähetettyjä kuvia voi tarkastella Instagramissa tunnisteella #luontogram2020.

Group 12 Created with Sketch.