Luonto innoitti satoja jakamaan metsähetkensä

3.7.2019

Liiku luonnossa -valokuvakilpailu sai sadat metsissä liikkujat ikuistamaan luontohetkensä. Kolmatta kertaa järjestetyn kilpailun tarkoituksena oli nostaa tietoisuutta luonnon hyvinvointivaikutuksista ja kannustaa ihmisiä jakamaan tapoja luonnossa virkistymiseen. Kilpailu käynnistyi YK:n Äiti Maan päivänä 22.4. ja päättyi maailman ympäristöpäivänä 5.6. Kilpailuun saattoi osallistua Instagramissa tunnisteella #luontogram.

Kilpailun voittokuvaksi valikoitui Tiia Leppämäen keväinen otos sinivuokoista. “Kevään ensimmäiset kylmien öiden selviytyjät on ikuistettu metsäpolun varrelta huhtikuussa”, kuvaa Leppämäki otostaan. “Luonnossa liikkuminen on tärkeä osa arkea ympäri vuoden. Se on virkistävää ja samalla rentouttavaa. Suomen metsissä kulkeminen tarjoaa hienoja elämyksiä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, ne on vain löydettävä ja se onnistuu tarkkailemalla ympäristöään. Puhdas ilma ja kaunis luonto ovat asioita, jotka eivät ole itsestäänselvyyksiä ja saammekin olla mielestäni ylpeitä kotimaamme tarjoamasta luonnon kauneudesta.”

Emma Majalahti ikuisti elämänsä ensimmäisen kohtaamisen hiiripöllön kanssa. “Ensikohtaamiseni pöllön kanssa tapahtui, kun istuin mökkini terassilla ja aivan yllättäen hiiripöllö tuli pihamäntyyn tähyilemään seuraavaa suupalaa peltoaukealta. Olin mielettömän onnekas kun vielä ehdin hakemaan sisältä kameran eikä pöllö hievahtanutkaan sillä välin”, muistelee Majalahti yllättävää kohtaamista. “Luontosuhteeni on lähtöisin jo lapsuudesta, jossa äidin ja mummon kanssa mentiin kesäisin metsään marjastamaan ja sienestämään. Lintuharrastus vei mukanaan ja olen löytänyt siitä uuden harrastuksen näin kolmekymppisenä. Vaikka kiikarini, kamerani sekä taitoni ovat tasoltaan aivan lapsen kengissä, nautin lintujen katselusta valtavasti. Koskaan ei voi lähteä metsää ilman kiikareita, sillä koskaan ei voi tietää mitä siellä tulee vastaan.”

Lapin tunturit ja Suomen talven ikuisti kamerallaan Toni Huusko. ”Kuvassa täyttyi pitkäaikainen haaveeni ottaa kuva Yllästunturin huipulta. Maisemat olivat henkeäsalpaavat. Metsässä saan arjen stressin katoamaan, lisäksi metsä on myös yksi suosikkivalokuvauskohteistani.”

Kilpailun kolme parasta valokuvaa palkittiin Partioaitan lahjakorteilla. Kuvat jatkavat edelleen kansainväliseen osakilpailuun, jonka osallistujat ovat yli 10 maasta.

Lisätietoa kilpailun kotisivuilta

Group 12 Created with Sketch.