Joulun suklaakonvehdit PEFC-sertifioiduissa pakkauksissa 

8.12.2020

Panda-tuotemerkin omistava Orkla Suomi tuo suomalaisiin koteihin laadukkaita ja maukkaita elintarvikkeita, herkkuja ja ruokaratkaisuja niin arkeen kuin juhlaanOrkla Suomen tuotemerkkejä ovat mm. Abba, Ahti, Ekströms, Felix, FunLightGrandiosaJacky, Kantolan, Kallen, Oolannin, Panda, PaulúnsRisifrutti ja Taffel 

Minkälaisista pakkauksista löytää vastuullisen puuraaka-aineen alkuperän PEFC-merkintä?

”Kuluttajapakkauksissa – mm. konvehtirasiat ja kääreellisten konvehtien kotelot ovat vaihtuneet tänä vuonna PEFC-sertifioiduksi. Myös Juhlapöydän konvehtien aaltopahviset monipakkaukset ovat PEFC-sertifioidusta raaka-aineesta. Pakkausmerkintöjä päivitetään parhaillaan. Kuluttajapakkausten lisäksi osa myyntieräpahveistamme valmistetaan PEFC-sertifioidusta aaltopahvista,” tekninen pakkaussuunnittelija Arja Laitinen kertoo yrityksen käytännöistä. 

”Panda-tuotteista suurin vientituote on lakritsi, tästä lähes puolet menee vientiin. Käytössä on usein sama pakkaus niin kotimaan kuin viennin markkinoilla, joten myös vientituotteissamme käytetään PEFC-sertifioituja pakkauksia, niin kuluttajapakkauksissa kuin myyntierissäkin.”  

Orklan tavoitteena on vuonna 2025 olla alamme edelläkävijä vastuullisuudessa. Teemme vastuullisuustyötä kautta koko arvoketjun, alkaen tuotannosta ja raaka-ainehankinnoista aina pakkausmateriaalien kehittämiseen saakka. Vastuullisuus ei ole yksittäisiä tekoja, vaan pitkäjänteistä työtä ihmisten ja ympäristön hyväksi. Olemme myös viime vuoden aikana panostaneet vastuullisuusviestintään, jonka kautta haluamme tehdä vastuullisista valinnoista helpompia kuluttajille, ” kertoo viestintäjohtaja Nina Olin Orklan tulevaisuuden suunnitelmista. 

Group 12 Created with Sketch.