PEFC sertifioitu Fredman leivinpaperi ja piparit

Joulun piparkakut paistuvat PEFC-sertifioidulla leivinpaperilla 

18.11.2021

Keittiötuotteita koti- ja ammattikeittiöihin valmistavan Fredman Groupin juuret ovat Euran Kauttualla, vuodessa 1937, jolloin perustettiin Euran Paperi Oy. Vuonna 2016 yritys nimettiin omistajaperheen mukaan ja vuonna 2019 myös kuluttajatuotteiden brändi vaihdettiin Eskimosta Fredmaniin. Yritys käyttää puupohjaisia materiaaleja mm. leivinpapereissa, suodatinpusseissa ja kartonkisissa vuoissa, ja on myös PEFC-sertifioitu. 

”Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä. Se ohjaa mm. tavarantoimittaja- ja materiaalivalintojamme. Visiomme mukaisesti vuoteen 2030 mennessä, kaikki tuotteemme ovat kierrätettäviä ja ne valmistetaan uusiutuvista materiaaleista. Taloudellinen vastuu Suomeen ja vastuullinen työnantaja työntekijöille ovat myös tärkeitä osa-alueita. Kehitämme tuotteita ja palveluita, joilla asiakkaamme voivat vähentää globaaleja kestävyyshaasteita kuten ruokahävikkiä ja edistää ruokaturvallisuutta”, vastuullisuusjohtaja Marju Vroman Fredman Groupista kertoo. 

”PEFC-sertifikaatin hakeminen oli mielestämme konkreettinen osoitus siitä, että kannamme vastuuta luonnon monimuotoisuuden ja kestävän metsänhoidon puolesta, valitsemalla sertifioituja raaka-aineita tuotteillemme. Kuluttajat kyselevät säännöllisesti tuotteiden alkuperästä, johon sertifiointi tarjoaa vastauksen! Toivottavasti kysyntä kasvaa edelleen. Kuluttajan on helppo tehdä parempia valintoja, ja puolustaa niin metsäluontoa kuin esimerkiksi Fredmanin tapauksessa myös suomalaista työtä”, Vroman jatkaa. 

Leivinpaperia myydään melko tasaisesti pitkin vuotta, mutta loppuvuodesta joulusesongin alla myynti on kuukausitasolla korkeampaa – onhan joulu tunnetusti leivontasesonkia ja kotoilua.    

Fredmanin vinkki jouluvalmisteluihin: Pipareita leipoessa, laita toinen leivinpaperi taikinan päälle ja kaulitse sitten. Näin saat tasaisen pinnan eikä taikina lämmetessään tartu kaulimeen.  

 

 

 

Group 12 Created with Sketch.