Ääni-installaatio välittää jouluterveiset ympäri maailmaa

19.12.2017

Kansallismuseon puisto muuttui jo neljättä kertaa satumaiseksi joulukuusimetsäksi, jossa kaupunkilaiset ja turistit voivat virittäytyä joulun tunnelmaan. Lähes tuhatkunta vapaaehtoista – muun muassa kouluista, päiväkodeista ja muista yhteisöistä – pukivat kuuset jouluasuun omatekoisilla koristeilla. Metsähallituksen lahjoittamat 60 kuusta ovat peräisin kestävästi hoidetuista PEFC-sertifioiduista metsistä.

”Joulukuusimetsän teemana on kaukana asuvien läheisten muistaminen ja joulutervehdysten lähettäminen ympäri maailmaa,” avaa museolehtori Eija Liukkonen ohjeistusta koristeille.” Käsillä tekemisen lisäksi koristeluissa pyritään ekologisuuteen – koristeet ovat säänkestävissä lasipurkeissa, jotka voidaan myöhemmin kierrättää.”

Koristeiden ihastelemisen lisäksi metsässä voi syventyä jouluisiin kertomuksiin opiskelijoiden luoman ääni-installaation myötä. ”Haastattelimme ihmisiä erilaisista taustoista ja yhteisöistä heidän joulukokemuksistaan, perinteistään ja joulun merkityksestä. Joulu mielletään usein yhteisölliseksi juhlaksi, mutta sillä on myös vahva yksilöllinen merkitys. Kertojat ovat kotoisin ympäri maailmaa, joten teos esitetään useilla eri kielillä,” taustoittavat Aalto-yliopiston mediaopiskelijat Mercedes Said, Camilo Sanchez, Bryant Hoban ja Alex Van Giersbergen installaatiota.

Joulukuusimetsä on vierailtavissa päivittäin aina loppiaiseen 6.1.2018 saakka.

Lisätietoa Kansallismuseon sivuilla

Group 12 Created with Sketch.