Icoma Oy:ssä puutavara on PEFC-sertifioitua 

9.2.2022

Haastattelimme tuoretta PEFC-sertifikaatin haltijaa Jukka Sutelaista Icoma Oy:stä vastuullisuudesta.  

”Perustin poikani kanssa hienosahattujen lautojen ja höylättyjen puutuotteiden pintakäsittelyyn erikoistuneen perheyrityksen Iittiin viime vuonna. Vaikka yritys on nuori, meillä on yhdessä yli 30 vuoden kokemus puutuotteiden käsittelystä. Päätuoteryhmänä on ulkoverhouslaudat ja -paneelit. Puun käyttö ja puurakentaminen kasvaa koko ajan. Samalla puun eli uusiutuvan materiaalin lisääminen rakentamisessa on jo itsessään vastuullinen teko ”, Sutelainen kertoo.


Icoma Oy:ssä tärkeää ottaa ympäristö huomioon kaikessa toiminnassa. Tästä esimerkkinä Jukka Sutelainen mainitsee kaikkien käytettävien pintakäsittelyaineiden olevan vesiohenteisia. Lisäksi pintakäsittelyprosessissa syntyneet hukkamaalit ja pesuvedet käsitellään niin, että ne voidaan johtaa jätevesiviemäreihin. Puun kestävä alkuperä on avainasemassa puutuotealan yrityksessä.
 

”Meille oli selvää, että sahatavaran ja puutuotteiden hankinnassa tuotteiden pitää täyttää PEFC:n asettamat vaatimukset. Näin voimme yhdessä vaikuttaa tulevaisuuteen. PEFC on erittäin tunnettu ja arvostettu sertifikaatti, ja tuotteidemme koko jakeluketju on siihen sitoutunut. Toimitamme PEFC-sertifioituna ulkoverhouslaudat ja -paneelit uudis- ja korjausrakentamiseen.”  

”Tulevaisuudessa uskon kaikkien tuotteidemme olevan PEFC-sertifioituja – se on ehdoton standardi”, Jukka Sutelainen arvioi. 

Group 12 Created with Sketch.