Älyteknologia on metsäsertifioinnin tulevaisuus – ilmoittaudu nyt

24.10.2017

Metsätehon toimitusjohtaja Heikki Pajuoja alustaa metsäkoneiden keräämän paikkatietoon sidotun datan käytöstä metsäsertifioinnissa PEFC:n kansainvälisessä sidosryhmäpäivässä.

PEFC:n kansainvälinen sidosryhmätilaisuus 16.-17.11. kokoaa yhteen kestävyyden asiantuntijat, johtavat teknologiatarjoajat ja innovaattorit ympäri maailman pohtimaan, miten älyteknologioilla voidaan edistää metsäsertifiointia. Tilaisuuden kotimaiset ja kansainväliset puhujat tarjoavat näkökulmia nykyisten teknologioiden mahdollisuuksiin ja siihen, mitkä ovat tulevaisuuden teknologiset tarpeet.

Tiedonkeruu ja datan hyödyntäminen ovat tärkeässä roolissa kestävän metsätalouden toimenpiteiden suunnittelussa. ”Uudet tiedonkeruumenetelmät tukevat sertifiointia monin tavoin. Kertaalleen kerättyä tietoa on mahdollista hyödyntää monipuolisesti ja nopeasti. Esimerkiksi korjuujälkeä, harvennustiheyttä ja kuvioiden muodostumista voidaan seurata tulevaisuudessa reaaliaikaisesti,” valottaa yksi tilaisuuden puhujista, Metsätehon toimitusjohtaja Heikki Pajuoja datan monia käyttömahdollisuuksia. ”Teknologia mahdollistaa myös ennakkotiedon työkohteista. Näin pystymme varmistamaan ympäristön ja metsänhoidon kannalta mahdollisimman vastuullisen toiminnan.”

Tutustu metsien monikäyttöön PEFC-loungessa

Teknologiateeman lisäksi vieraat voivat viikon aikana tutustua metsien moniin käyttötarkoituksiin, kuten luonnontuotteisiin ja metsien virkistyskäyttöön. PEFC-loungessa toimintaansa esittelevät moninaiset metsien monikäyttöä edistävät toimijat. Lisäksi loungessa voi tutustua kansainvälisessä PEFC-luontovalokuvakilpailussa palkittuihin töihin. Tilaan on kaikille vapaa pääsy.

Varmista ilmoittautumisesi sidosryhmätilaisuuteen viimeistään 31.10. mennessä täältä.
Lisätietoa ilmoittautumisesta suomeksi täällä.

PEFC-viikon toteuttamista tukee Suomen Metsäsäätiö.

Group 12 Created with Sketch.