Alueellisten PEFC-ryhmäsertifikaattien aluejako muuttuu

17.1.2019

Alueellisia PEFC-ryhmäsertifikaatteja Suomessa hallinnoiva Kestävän Metsätalouden Yhdistys muuttaa aluejakojaan. Nykyisestä viidestä PEFC-ryhmäsertifiointialueesta siirrytään kolmen alueen malliin. Kuluvan vuoden auditoinnit suoritetaan jo kolmelle alueelle.

”Nykyinen viiden alueen jako on ollut voimassa yhdistyksen perustamisesta saakka. Kuitenkin jo tällöin sopivaksi alueiden määräksi arvioitiin 3-5 aluetta. Nyt tehtävä päivitys luo alueista yhtenäisempiä kokonaisuuksia, mukaan lukien ruotsinkielinen alue, joka oli aiemmin maantieteellisesti hieman hajanainen. Myös sertifiointitoimikuntien toiminta tehostuu,” selventää Henna Nummela Kestävän Metsätalouden Yhdistyksestä. ”Aluemuutos ei aiheuta toimenpiteitä mukana oleville metsänomistajille tai yrittäjille,” Nummela ohjeistaa.

Puuta kuljetetaan yli maakunta- ja aluerajojen, joten kestävien hakkuumäärien tarkastelu on tarkoituksenmukaisempaa suuremmilla alueilla.

Läntinen PEFC-alue
Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pohjanmaa, Ahvenanmaa, Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa ja Keski-Suomi

Itäinen PEFC-alue
Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Kymenlaakso

Pohjoinen PEFC-alue
Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi

Lisätietoja:

Henna Nummela
sertifiointiasiamies, Kestävän Metsätalouden Yhdistys
henna.nummela(at)kestavametsa.fi
puh. 044 984 1412

Anu Islander, hallituksen puheenjohtaja
anu.islander(at)forestindustries.fi
puh. 040 729 3678

Group 12 Created with Sketch.